GinYin, FlowYin tai ihan vain Yin – Joogaa monella tapaa

Yin Jooga opekoulun viimeinen ilta ennen valmistumista Porvoossa.

Joogasta on moneksi

Sosiaalisessa mediassa näkee monenlaista Yin joogaa aina Ginijoogaa myöten. Viimeiset koulutuspäivät joogaopettajaksi näyttivät sen, miten monella tapaa joogaa voikaan opettaa. Ennen koulutusvuotta olin käynyt useiden ohjaajien tunnilla ja nähnyt Yin joogaa opettajan omalla tyylillä ohjattuna. Tiesin myös, että jooga on paljon muuta kuin asanoita, asentoja joihin keho asetellaan. Se on läsnäoloa, kuuntelemista ja tuntemista aamusta iltaan kaikissa elämän hetkissä. Kuuntelemista ja tunnustelemista myös jokaisessa joogaharjoituksessa. Miten tänään haluan harjoituksen tehdä, kaipaanko tänään viltin takapuolen alle vai sittenkin pään alle?

Nämä viimeiset koulutuspäivät kuitenkin tuottivat suurta iloa ja saivat luovan koneistoni lähes ylikuumenemaan. Ideoita ja ajatuksia minulta tulee usein vähän liikaakin ja nyt tuotanto oli aivan yli kaiken käsittelykapasiteetin.

Ohjaajat, joista moni ei ollut koskaan ohjannut minkäänlaista tuntia, ylsivät koulutuksen päätteeksi aivan uskomattomiin suorituksiin. Olen kaikista niin ylpeä! Saimme kokea mm. selkäjoogaa, äänimaljajoogaa, aromaattisilla öljyillä höystettyä joogaa, nlp-joogaa, menkkakipujoogaa ja dirty dancing joogaa! Kaikki nämä olivat Yin joogaa ja aivan erilaisia. Mieleni avartui ja mahdollisuuksien maailma on avoinna uusille tuntisuunnitelmille!

Minulle tärkeintä Yin joogan opiskelussa on ollut oppia tuomaan jooga arkeen. Rauhoittua ruuan äärellä, pestä hampaita omaa oloa kuunnellen, heittäytyä syvällisiin keskusteluihin, leikkiä antaumuksella lasten kanssa ja nauttia pienistä elämäniloista itseä kuunnellen.

Qatarissa asumisen jälkeen olen nauttinut entistäkin enemmän luonnosta ja retkeilystä. Qatarin hulppean elämän jälkeen on erittäin ok mennä Emäsaloon meren rannalle ja istahtaa kalliolle iltapuurolle kuun nousemista katsellen. Päivän päätteeksi on hyvä käydä nukkumaan farmariauton perään rakennettuun pieneen pesään patjoineen ja peittoineen. Ymmärrän, että moni ihmetteli valintaani. Minulle se oli ainoa oikea vaihtoehto. Mulle jooga on elämästä ja hetkestä nauttimista kaikin aistein.

Ehdottomasti matkani on vielä alussa ja ilolla odotan mitä vielä on tulossa.